Om Langer Yoga

Hvem og hva er Langer Yoga ?

Langer Yoga er et enkeltpersonsforetak som ble startet 2016, og drives av yogalærer Anny Langer. Hun er medlem av Norsk Yogalærerforbund.


Anny Langer begynte som "mosjonist" med dynamisk yoga i 2008, og ble kjent med yogaformen virya yoga i 2011.


Hun er godkjent lærer i virya yoga med utdanning fra Nordiska Yoga Institutet i Stockholm.
Hun utdannet i Yoga Nidra ved Yin Yoga Instituttet i Oslo.
Anny er sertifisert yogalærer for barn og unge (3-16 år), utdannet ved Oslo Yoga, og har kurs i Mindfulness fra NTNU, Gjøvik.


Hun underviser i virya yoga (dynamisk yoga) bl.a. i Tonsenhagen Velhus.

Anny Langer holder kurs for treningssentre og tar på seg oppdrag for bedrifter, ungdomsyoga m.m.

Anny Langer

Foto: Letizia Cervi

Hva er Virya Yoga?


Bakgrunn

Virya yoga ble utviklet i 2007 av yogalærer og Dr. i historie Josephine Selander sammen med idretts- og dansenaprapaten Malin Flinck.

Intensjonen er å presentere en sikker og kul yoga i dynamiske, faste yogaserier med fokus på helsemessig bevegelseslære og filosofi.

Ordet Virya er sankritt og betyr «entusiasme», «kraft» og «energi». Vi som jobber med virya yoga håper så klart å kunne formidle det under våre yogaklasser.

Ti moduler

For at yogaen skal bli variert og gi oss sjansen til å utforske hele kroppens bevegelsesspekter består hver klasse av ti moduler. Det betyr at når du kommer på en viryaklasse så jobber vi alltid med oppvarming, solhilsner, stående posisjoner, balanser, armbalanser, hofteåpnere, bakoverbøyninger, foroverfellinger, avsluttende posisjoner og avslapning.

Filosofi

I hver klasse presenteres et filosofisk tema, som et tankekorn for sjelen. Idéen er at man kan få nye perspektiver ut fra en filosofisk plattform, som også kan være inspirerende og stykerende. Utgangspunkt for filosofisk tema kan være alt fra yogaens eldgamle filosofi til i dagens mindfullness teknikk.

Biomekanikk

I alle klasser jobber vi med biomekanik, eller helsemessig bevegelseslære. Her får du lære deg og undersøke nye og styrkende bevegelsesteknikker som du kan ta med deg inn i hverdagslivet.


Hva er Yoga Nidra?

Yoga Nidra betyr yogisk søvn. Yogisk søvn er en tilstand mellom søvn og våkenhet.

Yoga Nidra er en teknikk som har sitt utgangspunkt i indisk yoga, tantra tradisjon, og kan betegnes som dybdeavspenningspraksis.
Denne praksisen følger et bestemt forløp med 11 trinn. I løpet av trinnene ledes man gradvis dypere inn i "den nærende roen".

Avspenningen kan bidra til:

  • Bedre søvn.
  • Øke tilstedeværelse og konsentrasjon
  • Redusere stress i kroppen som mindre spenninger i muskler og ledd, og mentalt
  • Øke blodsirkulasjon i hele kroppen, inkludert kroppens organer.
  • Øke sirkulasjon av livskraften "Prana"